Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Αποθηκευτικοί Χώροι

Ένα θέμα που απασχολεί πολύ και ειδικά εμάς τις γυναίκες στο σπίτι,είναι οι αποθηκευτικοί χώροι καθώς όπως είναι γνωστό όσο περισσότερο χώρο έχουμε για τα προσωπικά μας αντικείμενα τόσο το καλύτερο.Ταυτόχρονα όμως θέλουμε και άνεση χώρου που σημαίνει minimal  διάθεση.Γίνεται?
Κι όμως γίνεται και μάλιστα εύκολα και ''καλόγουστα'' όχι μόνο για τα δικά μας προσωπικά αντικείμενα αλλά και για οτιδήποτε θέλουμε να φυλάξουμε και να μην είναι ''μέσα στα πόδια μας''.Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε ένα οργανωμένο σπίτι σε πλήρη τάξη και απόλυτα λειτουργικό. Δεν αρκεί λοιπόν ένα σπίτι να είναι όμορφα διακοσμημένο αν δεν καλύπτει πάνω απ' όλα τις ανάγκες μας.Υπάρχουν αντικείμενα ή έπιπλα στο σπίτι μας που λειτουργούν και ως αποθηκευτικοί χώροι αλλά ίσως να μην μας έχει περάσει και ποτέ απ' το μυαλό.Πόσο απλό είναι? Οι παρακάτω φωτογραφίες το αποδεικνύουν...
Εξοικονομούμε χώρο χρησιμοποιώντας το τραπεζάκι ως αποθηκευτικό χώρο και μία ψηλή ραφιέρα αντί για μία βαριά βιβλιοθήκη.
Χρησιμοποιούμε τον άχρηστο χώρο ακριβώς κάτω απ' τη σκάλα του σπιτιού αντί να τοποθετήσουμε μια κρεμάστρα ή έναν καλόγυρο που σίγουρα θα καταλάμβανε περισσότερο χώρο.
Καναπέδες και καθίσματα...γιατί να μένει ανεκμετάλλευτος ο κενός χώρος ακριβώς από κάτω ενώ μπορούμε να τοποθετήσουμε διακοσμητικά κουτιά με κάποια προσωπικά μας αντικείμενα μέσα.
Οργάνωση ακόμα και στην κουζίνα μας τοποθετώντας μεγάλα ράφια με κουτιά και καλάθια κατάλληλα για να φυλάξουμε οτιδήποτε δεν θέλουμε να το έχουμε εκτεθειμένο.
Ακόμα και τα σκαλοπάτια μιας μεγάλης σκάλας μπορούν να λειτουργήσουν ως συρτάρια για τα παπούτσια μας ώστε να μην τα έχουμε πεταμένα δεξιά και αριστερά.
Το λουτρό λειτουργεί για πολλούς από εμάς σαν χώρος χαλάρωσης οπότε δεν θέλουμε να είναι
γεμάτο με πράγματα,ορίστε ένας έξυπνος τρόπος για να αποφύγουμε το συνωστισμό.
Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να είναι η ντουλάπα μας πάντα στην εντέλεια,με κρεμάστρες,ράφια και αποθηκευτικά κουτιά.

Ακόμα και για τα φυτά μας μπορούμε να δημιουργήσουμε διακοσμητικά ράφια που είναι πολύ όμορφα και ταυτόχρονα καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο.Τέλειο?
Τέλος,μερικοί τρόποι που μπορούμε μόνοι μας να κατασκευάσουμε αποθηκευτικούς χώρους,οπότε εδώ βάζουμε και το προσωπικό μας γούστο χρησιμοποιώντας ότι υλικά και χρώματα θέλουμε.

Είναι τρόποι λοιπόν που σίγουρα θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας.Ελπίζω να πήρατε ιδέες,να εμπνευστήκατε και να είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου