Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014

Ξύλινες παλέτες...και διακόσμηση

Σήμερα θα μιλήσουμε για τη χρήση του ξύλου και συγκεκριμένα πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις παλέτες για να διακοσμήσουμε το υπνοδωμάτιο,την κουζίνα,το καθιστικό,τον κήπο ή τη βεράντα μας και πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε αποθηκευτικούς χώρους με αυτές.Πάντα θεωρούσαμε τις ξύλινες παλέτες σαν ένα αντικείμενο που μας εξυπηρετούσε για λίγο και μετά ήταν άχρηστο και κυρίως σε εργασιακούς χώρους.Λάθος!Η χρησιμότητά τους είναι πολύ μεγαλύτερη και μπορούμε με λίγη φαντασία να φτιάξουμε έπιπλα που θα κοσμούν το χώρο μας.Δεν θα πιστεύετε πόσοι τρόποι υπάρχουν...
Δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύουμε χρήματα για ράφια αφού μπορούμε τόσο απλά να δημιουργήσουμε αποθηκευτικούς χώρους για τα παπούτσια,τις τσάντες ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε.
Ακολουθώντας τον ίδιο τρόπο με παραπάνω μπορούμε να βάλουμε διακοσμητικά κουτιά σε διάφορα μεγέθη για ν' αποθηκεύουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα.
Βάζοντας ρόδες μπορούμε να φτιάξουμε τραπέζι για το καθιστικό μας και θα πρότεινα να βάλουμε και λίγο χρώμα.Το χρώμα στο σπίτι πάντα φτιάχνει τη διάθεσή μας.
Χρόνος και υπομονή αρκεί για να κάνουμε μια κατασκευή λίγο πιο περίπλοκη σε διάφορα επίπεδα για πολλαπλές χρήσεις.Έτσι μπορούμε να φτιάξουμε το γραφείο μας όπως ακριβώς το θέλουμε.
Λίγες παλέτες και πολλά μαλακά μαξιλάρια σε διάφορα μεγέθη αρκούν για να φτιάξουμε έναν αναπαυτικό καναπέ.
Ορίστε ένα μοντέρνο έπιπλο για την κουζίνα μας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σαν τραπέζι είτε για ν' ακουμπάμε τα σκεύη.
Ένα μοντέρνο κρεβάτι από παλέτες που είναι στη φαντασία του καθένα για το πώς θα το διακοσμήσει.Με χοντρό ή λεπτό στρώμα,με μαξιλάρες,υφάσματα και οτιδήποτε άλλο θέλουμε.
Χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες μπορούμε να φτιάξουμε κάποιες μικροκατασκευές που μπορούν να τοποθετηθούν είτε μέσα στο σπίτι είτε στη βεράντα μας.
Αφήνοντας ακόμα περισσότερο τη φαντασία μας μπορούμε να φτιάξουμε ένα ''καθιστικό'' στην αυλή μας για να περνάμε χρόνο το καλοκαίρι ή την άνοιξη με τους δικούς μας ανθρώπους.
Τέλος,κάποιοι επιπλέον αποθηκευτικοί χώροι μικρότεροι σε μέγεθος για να μπορούμε να τους αλλάζουμε σημείο στο σπίτι μας όποτε και όπου θέλουμε.
Όλα αυτά μπορούμε να τα φτιάξουμε με ελάχιστο κόστος χωρίς να κλέβουμε τίποτα απ' την καλαισθησία του σπιτιού μας χρησιμοποιώντας απλές ξύλινες παλέτες,τίποτα παραπάνω.Δοκιμάστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου